Căutat de Interpol și de autorităţile din Franţa pentru săvârşirea de infracţiuni contra proprietăţii, un bărbat a fost arestat la frontieră.

Ieri,  în jurul orei 11, el a vrut să intre în țară prin Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa. Este vorba de un cetăţean din Republica  Moldova de 49 de ani,  care conducea un autoturism înmatriculat în Republica  Moldova.

„Colegii noştri au constatat că pe numele bărbatului era o alertă de punere în aplicare a unui mandat de arestare şi predare sau extrădare. Mandatul a fost  emis de autorităţile din Franţa  la data de 08.03.2020. Totodată exista şi o alertă de arestare Interpol emisă de Franţa. Bărbatul este cercetat pentru săvârşirea de infracţiuni contra proprietăţii pe teritoriul Franţei”, a declarat Irina Mirică, purtător de cuvânt al Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Vaslui

Persoana în cauză a fost predată unei echipe operative din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale a I.P.J. Vaslui n vederea luării măsurilor legale ce se impun. (F.R.)