Un moldovean dorea să ajungă în Germania utilizând un permis de conducere fals. Acesta era chipurile al doilea șofer pentru cursa Chișinău-Germania. Polițiștii de frontieră l-au dibuit, iar drumul acestuia s-a oprit la Albița.

La sfârșitul săptămânii trecute, moldoveanul S.N. , în vârstă de 36 de ani, se afla într-un microbuz cu destinația Germania. În Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa,  el a susținut că este cel de-al doilea șofer al microbuzului. Pentru a dovedi calitatea de șofer profesionist, moldoveanul a prezentat un permis de conducere cu însemnele autorităţilor din R. Moldova, valabil pentru categoriile „B”, „C”,”D”,  „BE”,”CE” şi „DE” .

Irina Mirică, purtător de cuvânt al Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră (SPTF) Vaslui, afirmă că bărbatul a prezentat un permis de conducere fals.

”Având suspiciuni cu privire la autenticitatea documentului, colegii noştri au efectuat verificări suplimentare, ocazie cu care au constatat că permisul nu îndeplineşte condiţiile de formă şi fond ale unuia autentic, fiind fals. În urma verificărilor efectuate, colegii noştri au concluzionat că S.N. nu este posesor de permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de uz de fals și complicitate la fals material în înscrisuri oficiale. La finalizarea cercetărilor urmează a fi dispuse măsurile legale care se impun,” a spus purtătorul de cuvânt al SPTF Vaslui. (G.M.)