O casă din localitatea localitatea Unțești,  comuna Bogdănești, a ars aproape în totalitate în urma unui incendiu care a izbucnit de la jarul căzut din sobă peste materiale inflamabile.

Incendiul a avut loc, ieri, în jurul orei 20:00. Potrivit informațiilor furnizate de Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Vaslui, pompierii au intervenit cu două autospeciale.

Casă făcută scrum după ce jarul a căzut din sobă 2

Casă făcută scrum după ce jarul a căzut din sobă

”Detașamentul de pompieri Bârlad a intervenit cu două autospeciale de stingere cu apă pentru limitarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la o locuință din localitatea Unțești,  comuna Bogdănești.  La sosirea echipajelor de intervenție,  incendiul se manifesta la nivelul întregii locuințe (ardere generalizată) pe o suprafață de aproximativ 300mp. Exista pericolul de propagare a incendiului la alte două gospodării. După aproximativ trei ore, incendiul a fost lichidat”, a spus Marius Stanciu, purtătorul de cuvânt al ISU Vaslui.

Au ars: acoperișul din tablă pe astereală din lemn pe o suprafață de aproximativ 150 metri pătrați, șapte ferestre și tot atâtea uși ( toate din termopan), șase paturi, patru televizoare, o ladă frigorifică, diverse piese de mobilier și produse textile.

Au fost degradate: tencuiala pe o suprafață de aproximativ 300 metri pătrați,  planșeul locuinței,

Un frigider, o mașină de spălat și o mașină de gătit, diverse piese de mobilier textile.

Au fost salvate proprietățile învecinate. Nu au fost victime.

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost jarul căzut dintr-o sobă cu acumulare de căldură (sobă de teracotă). (C.D.)