O gospodărie din localitatea Lipovăț a fost distrusă de flăcări. Persoanele care locuiau în casă au suferit atacuri de panică. 

Detașamentul de pompieri Vaslui a intervenit, azi-noapte, cu două autospeciale de stingere  cu apă, o ambulanță SMURD tip B2 (EPA) și echipaje specializate pentru limitarea și lichidarea unui incendiu izbucnit într-o locuință din localitatea Lipovăț,  comuna Lipovăț.

La sosirea echipajelor de intervenție, incendiul se manifesta prin ardere generalizată. Trei persoane care locuiau în casă nu erau de găsit, existând suspiciunea că acestea au fost surprinse în incendiu.

După localizarea incendiului, cele trei persoane au fost găsite. Un tânăr în vârstă de 20 ani și bunicul său în vârstă de 81 ani suferiseră atacuri de panică,  iar o femeie în vârstă de 57 ani se adăpostise la o rudă. Persoanele care au suferit atacuri de panică au primit îngrijiri medicale în ambulanța SMURD.

După aproximativ 80 minute,  incendiul a fost lichidat.

Casă distrusă într-un incendiu izbucnit la Lipovăț

Casă distrusă într-un incendiu izbucnit la Lipovăț

Bărbatul în vârstă de 81 ani a fost transportat la Unitatea de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Județean de Urgență Vaslui. Acesta a fost diagnosticat cu hipotermie și atac de panică.

Au ars aproximativ:

  • 100 metri pătrați acoperiș din țiglă pe astereală din lemn
  • patru uși, cinci ferestre
  • piese de mobilier
  • bunuri electrocasnice
  • diverse textile
  • documente.

Cauza probabilă de izbucnire  a incendiului a fost un scurtcircuit electric produs la un conductor electric care alimenta un instant de încălzire a apei.