O casă din Văleni a fost distrusă de flăcări, în această dimineață. Începând cu ora 06.25, pompierii vasluieni au intervenit cu două autospeciale cu apă, pentru limitarea și lichidarea incendiului.

La sosirea echipajelor de intervenție, incendiul se manifesta violent la nivelul acoperișului unei locuințe și al unei bucătării de vară, existând pericolul de propagare spre alte locuințe învecinate.

”S-a acționat pe două sectoare de intervenție, primul, pentru limitarea și lichidarea incendiului, iar cel de-al doilea, pentru protecția locuințelor învecinate, dar aflate la o distanță foarte mică de focar. Au ars aproximativ 50 metri pătrați acoperiș din tablă pe astereală din lemn (circa 25% din suprafața acoperișului), un pat, un aragaz, diverse textile. Datorită intervenției pompierilor, în interiorul locuinței nu au fost distruse bunuri. Au fost salvate trei locuințe aflate în imediata vecinătate”, a spus Marius Stanciu,  purtător de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Vaslui.

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost un scurtcircuit electric (priză exterioară improvizată). Nu au fost victime.