Trei bărbați, cu vârste cuprinse între 31 și 34 de ani, sunt cercetați penal pentru braconaj piscicol. Aceștia au fost surprinși, ieri, în jurul orei 16.00, de polițiștii de frontieră în timp ce se deplasau pe un drum agricol dinspre malul râului Prut către localitatea Cârja.

Aflați în timpul desfăşurării unei misiuni specifice de supraveghere şi control în zona de competenţă, un echipaj al poliţiei de frontieră a observat, pe raza localității Cârja, o autoutilitară care se deplasa pe un drum agricol dinspre malul râului Prut către localitatea Cârja.

”Colegii noștri au oprit autovehiculul pentru control, ocazie cu care au constatat că în mijlocul de transport se află trei bărbați. Întrebați despre prezența lor în zonă, aceștia au declarat că au desfășurat activitatea de pescuit în mai multe revărsări temporare ale râului Prut. În urma controlului efectuat asupra autoutilitarei, colegii noștri au descoperit doi saci de rafie în care era cantitatea de aproximativ 25 de kg de pește viu de diferite specii și două unelte de pescuit comercial tip ava și tarabuc”, a spus Irina Mirică, purtător de cuvânt al Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Vaslui.

În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de braconaj piscicol.

Uneltele de pescuit au fost ridicate în vederea confiscării, iar peștele a fost redat mediului natural. (N.D.)