Un BMW, cumpărat din Craiova, cu 1.250 de euro, a fost reținut pentru continuarea cercetărilor, la frontiera de est. Autoturismul, în valoare de 61.000 de lei, figura în bazele de date ca fiind furat din Marea Britanie.

Duminică, 31 ianuarie, în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa – I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control necesare trecerii frontierei, pentru a ieşi din ţară, C.D., cu cetățenie română și R. Modova, în vârstă de 33 de ani. Acesta transporta cu ajutorul unei platforme un  autoturism marca BMW, înmatriculat în Marea Britanie.

”Existând suspiciuni cu privire la situaţia juridică a autoturismului în cauză,  colegii noștri au efectuat verificări suplimentare, ocazie cu care au constatat că autoturismul figurează în bazele de date ca fiind bun căutat pentru confiscare, semnalare introdusă de autoritățile din Marea Britanie”, a declarat Irina Mirică, purtător de cuvânt al Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră (SPTF)  Vaslui.

Cu privire la aspectele constatate, bărbatul a declarat că a achiziționat autoturismul din Craiova, contra sumei de 1.250 de euro și  că nu are cunoștință despre faptul că acesta este furat sau implicat în vreun litigiu.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări pentru săvârşirea infracţiunii de  furt. Autoturismul, în valoare de 61.000 de lei, a fost reținut în vederea continuării cercetărilor. (N.D.)