Batalionul 202 Apărare CBRN Huși a sărbătorit, astăzi, șapte decenii de istorie și excelență militară.  Festivitatea a avut loc la sediul unității, în prezența cadrelor militare și reprezentanților administrației publice județene și locale.
La ceremonie au fost prezenți colonelul Laurențiu Șerban, Dumitru Buzatu, președintele Consiliului Județean (CJ) Vaslui, cadre militare active, în rezervă sau retragere, precum și reprezentanți ai administrației publice județene și locale, reprezentanților instituțiilor din Sistemul Național de Apărare, Ordine Publică și Securitate Natională.
Festivitatea a început cu prezentarea onorului militar și intonarea Imnului Național. În semn de apreciere a profesionalismului manifestat în îndeplinirea misiunilor încredințate și obținerea de rezultate meritorii în procesul instruirii, Batalionului 202 Apărare C.B.R.N. (Intervenție la dezastre ) „General Gheorghe Teleman“ i-a fost acordată „Emblema de Onoare a Statului Major al Apărarii“
În continuare, a avut loc oficierea serviciului religios de un sobor de preoți, care a binecuvântat militarii batalionului.
La ceas aniversar, camarazilor cu rezultate deosebite li s-au oferit distincții si totodată au fost acordate diplome de merit.

”Se împlinesc 70 de ani, de când hușenii se mândresc că au în localitate o unitate militară de prestigiu. Armata a reprezentat și continuă să fie unul dintre stâlpii pe care națiunea se sprijină în momente de cumpănă și, prin tot ceea ce au făcut pentru noi, au îmbogățit sensul cuvintelor ONOARE și PATRIE. Astăzi, Batalionul 202 Apărare CBRN ”General Gheorghe Teleman” a devenit o unitate model și în care cele două cuvinte, ONOARE și PATRIE, stau la loc de cinst” , a transmis Dumitru Buzatu, președintele CJ Vaslui.

Batalionul 202 Apărare CBRN Huși, înființat în 1950

”Istoria Batalionului 202 Apărare CBRN începe de la 1950 și a devenit una cu realizări și multe lucruri de povestit. Militarii hușeni au fost în prim planul unor evenimente și misiuni, fiind aproape de cetățeni, atunci când s-a impus ajutorul lor. Indiferent de grad, ați tratat cu maximă responsabilitate fiecare misiune primită și v-ați întors la unitate cu conștiința lucrului bine făcut. Asta înseamnă responsabilitatea asumării principiilor care ne pun în valoare demnitatea umană. Adresăm felicitări tuturor militarilor și angajaților civili și să vă continuați activitatea cu aceeași abnegație! La mulți ani, Batalionului 202 Apărare CBRN Huși”, a mai spus președintele CJ Vaslui.
Au fost plantați șapte puieți de stejar în curtea interioară a unității militare.
La final a fost dezvelită placa de identitate de la intrarea în unitatea militară. (G.M.)