Doi bărbați din municipiul Bârlad, județul Vaslui, au fost reținuți de către poliţiştii din cadrul Biroului de Investigații Criminale al Poliției Municipiului Bârlad, pentru săvârșirea infracțiunilor de furt calificat, complicitate la furt calificat și tâlhărie.

Cei doi indivizi sunt frați. Unul are 22 de ani, iar celălalt 15 ani.

Polițiștii au stabilit că în ziua de 05 aprilie, cei doi frați au spart geamul din partea dreaptă față a autoturismului proprietate a unui bărbat de 57 ani, din municipiul Bârlad, parcat pe o stradă din cartierul Munteni. Din interiorul acestuia au sustras o borsetă cu 2400 lei, un portofel cu 300 lei și mai multe acte și carduri.

Cei doi frați au comis și alte infracțiuni

Totodată, polițiștii au stabilit faptul că cei doi frați sunt autorii unui alt furt din autoturism, comis la data de 07.04.2020, în dauna unei femei de 45 de ani, din municipiul Bârlad. Din interiorul autoturismului parcat pe strada Petru Rareș, din municipiul Bârlad, ei au sustras un telefon mobil în valoare de 700 lei.

În sarcina minorului de 15 ani s-a reținut și infracțiunea de tâlhărie calificată, comisă la data de 02.03.2020, asupra unui elev de 17 ani, din orașul Murgeni, județul Vaslui, când, prin constrângere, l-a deposedat de suma de 400 lei și de telefonul mobil.

Până în prezent nu a fost recuperat prejudiciului creat.

În data de 8 aprilie a.c., cei doi frați au fost reținuti pentru 24 de ore, iar în cursul zilei de astăzi, aceștia urmează să fie prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Vaslui, cu propunerea luării unei măsuri preventive.

Cercetările sunt continuate de către polițiști, în vederea probării întregii activități infracționale.

Citește și   Trei bârlădeni arestați