Pompierii l-au găsit pe tânărul care a dispărut, pe 20 iunie, în râul Prut, în localitatea de frontieră Râșești, în punctul numit „La morărița”. Din păcate, bărbatul dispărut, în urmă cu șase zile, a fost găsit decedat, la aproximativ 32 kilometri în aval, raportat la poziția din care au fost începute căutările.

Operațiunea de căutare a fost începută în data de 20.06.2020. Vreme de șase zile, începând de dimineață până la lăsarea întunericului, autoritățile l-au căutat pe băratul înghițit de ape. S-a intervenit cu o barcă cu motor și un echipaj specializat.

Astăzi, în jurul orei 12:00, bărbatul dispărut, a fost găsit decedat, la aproximativ 32 kilometri în aval, în localitatea Condrea, comuna Lunca Banului, în punctul numit „Ferma Tiron” (borna 1185).

”Cadavrul se afla în stare de descompunere. Se pare că persoana găsită decedată, intrase în râu pentru a recupera un buștean, s-a scufundat, dar nu a mai ieșit la suprafață. La operațiunile de căutare au participat cadre aparținând ISU Vaslui, IPJ Vaslui și Poliției de Frontieră”, a declarat Marius Stanciu, purtător de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU)Vaslui.

Cercetările privind circumstanțele dispariției și cauzele decesului, sunt efectuate de instituțiile abilitate în acest sens.(N.D.)