Un bărbat din Vetrișoaia este cercetat penal pentru braconaj piscicol, după ce a fost prins cu 23 de kilograme de pește viu și o uneală de pescuit interzisă de lege. 

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Berezeni efectuează cercetări cu privire la un cetățean român care a desfășurat activități de pescuit comercial neautorizat, cu o unealtă de pescuit interzisă de lege.

În ziua de 24 martie a.c, în jurul orei 17.00 pe timpul desfăşurării unei misiuni specifice de supraveghere şi control în zona de competenţă, un echipaj al poliţiei de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Berezeni-I.T.P.F. Iași a interceptat și oprit pentru control, pe raza localității Vetrișoaia, un atelaj hipo condus de un localnic.

”În urma controlului  efectuat asupra atelajului, colegii noștri au descoperit un sac de rafie în care se afla cantitatea de 23 kg de pește viu (puiet) de diferite specii  și o unealtă de pescuit comercial tip tarabuc, a cărei deținere și folosire de către persoane neautorizate este interzisă”, a declarat Irina Mirică, purtător de cuvânt al Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Vaslui

Polițiștii de frontieră efectuează cercetări în cauză sub aspectul săvârşirii infracţiunii de braconaj piscicol.

Uneltele de pescuit au fost ridicate în vederea confiscării, iar peștele a fost redat mediului natural.

Bărbat din Vetrișoaia cercetat penal pentru braconaj piscicol 2