Sute de familii primesc apă cu porția din cauză avariilor la rețeaua de apă a municipiului Vaslui. Țevile se sparg fiindcă sunt foarte vechi.

”De marți dimineață de la ora 8.30 s-a oprit apa. Toată ziua nu au dat drumul la apă. Muncitorii au intrat în canal, au ieșit, iar au intrat. Toată ziua s-au jucat așa. N-au mai dat drumul la apă până a doua zi pe 30 septembrie. A curs o oră și iar s-a oprit. Pe la șase seara a curs apa, dar fără presiune. Ieri, pe 1 octombrie, s-a oprit din nou. Toată ziua au stat în canal. Dădeau drumul la apă, apoi o opreau. Iarăși dădeau drumul, iar o opreau. Așa s-au jucat toată ziua. În momentul de față nu avem apă”, a declarat Emanuela Bojoagă, o vasluiancă de pe strada Livezilor.

Directorul Aquavas SA Vaslui afirmă că sunt defecțiuni, la rețeaua de apă, pe mai multe străzi din municipiul Vaslui.

”Am avut niște defecțiuni la țevile de apă pe străzile Livezilor, Ion Creangă și Unirii. Tevile se sprag din cauză că sunt din 1970.  Acum se lucrează pe străzile Unirii, Libertății, Ceramicii, Feroviari, Traian și  Zona Industrială.  Sperăm ca odată cu reabilitarea conductelor din municipiul Vaslui să eliminăm aceste neajunsuri”, a declarat Romică Huhurez, directorul Aquavas Vaslui.

El a precizat că în cursul zilei de, astăzi, vor fi remediate defecțiunile de pe străzile Livezilor, Ion Creanngă și Unirii.(G.M.)