Polițiștii de frontieră au depistat, pe raza localității Drânceni, un autoturism radiat din circulație care avea aplicate numerele de înmatriculare ale altui autovehicul. Șoferul, în vârstă de 52 de ani, s-a ales cu dosar penal.

La data de 7 martie  a.c., în jurul orei 15.30, pe timpul desfăşurării unei misiuni specifice de supraveghere şi control, un echipaj al poliției de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Huși – I.T.P.F. Iaşi a oprit pentru control, pe raza localităţii de frontieră Drînceni, un ansamblu rutier format dintr-un autovehicul și o remorcă. Mașina era înmatriculată în Lituania, iar  remorcă în Republica Moldova.

Existând suspiciuni cu privire la starea de înmatriculare a autovehiculului în cauză, polițiștii de frontieră au efectuat verificări suplimentare. Cercetările au arătat că autoturismul este radiat din circulaţie de autorităţile din Germania și că numerele de înmatriculare aparțin altui  autovehicul.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii următoarelor infracţiuni:

Șoferul, P.V., în vârstă de 52 ani, riscă până la trei ani de închisoare. După finalizarea cercetărilor urmează a fi dispuse măsurile legale care se impun. (C.D.)