Un autoturism marca Renault Megane, care figura în bazele de date ca fiind furat din Franța, a fost descoperit la controlul de frontieră. Șoferul a declarat că nu are calitatea de proprietar, el doar asigurând transportul autoturismului. Mașina, în valoare de 15.000 de lei, a fost reținută pentru continuarea cercetărilor

La sfârşitul săptămânii trecute, în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa – I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control necesare trecerii frontierei, B.I., cu cetățenie română și R. Modova. Bărbatul în vârstă de 48 de ani, transporta cu ajutorul unei platforme un autoturism marca Renault Megane, înmatriculat în Franța.

Autoturism furat din Franța, descoperit la frontiera de est 3

”Existând suspiciuni cu privire la situaţia juridică a autoturismului în cauză,  colegii noștri au efectuat verificări suplimentare, ocazie cu care au constatat că autoturismul figurează în bazele de date ca fiind bun căutat pentru confiscare, semnalare introdusă de autoritățile din Franța la data de 31.10.2020”, a spus Irina Mirică, purtător de cuvânt al Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Vaslui.

 

Cu privire la aspectele constatate, bărbatul a declarat că nu are calitatea de proprietar, el doar asigurând transportul autoturismului şi nu are cunoștință despre faptul că acesta este furat sau implicat în vreun litigiu.

 

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză pentru săvârşirea infracţiunii de furt. Autoturismul furat din Franța, în valoare de 15.000 de lei, a fost reținut în vederea continuării cercetărilor.