Un autoturism Dacia Duster, furat din Germania, a fost confiscat în această dimineață în Punctul de Trecere a Frontierei Abița. Șoferul susține că l-ar fi cumpărat cu 3.900 de euro.

Astăzi dimineață, în jurul orei 04.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa  s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control necesare trecerii frontierei, M.V., cu cetăţenie română şi R. Moldova, în vârstă de 27 de ani, care transporta cu ajutorul unei platforme un autoturism marca Dacia Duster, fără plăcuţe de înmatriculare.

”Existând suspiciuni cu privire la situaţia juridică a autoturismului transportat,  colegii noștri au efectuat verificări suplimentare, ocazie cu care au constatat că acesta figurează în bazele de date ca fiind bun căutat pentru confiscare, semnalare introdusă de autoritățile din Germania la data de 08.06.2020”, a spus Irina Mirică, purtător de cuvânt al Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Vaslui

Cu privire la aspectele constatate, bărbatul a declarat că a achiziţionat autoturismul,plătind suma de 3.900 de euro şi că nu are cunoștință despre faptul că autoturismul în cauză este semnalat furat sau implicat în vreun litigiu.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză pentru săvârşirea infracţiunii de furt, iar autoturismul, în valoare de 19.200 de lei, a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor. (Gabriela M.)

Citește și    Autocamion furat din Austria, confiscat la Albița