Autoritățile sanitare au anunțat alte 98 de noi infectări cu COVID-19, în ultimele 24 de ore, în județul Vaslui. În același timp au fost înregistrate două decese.

Chiar dacă unii nu cred în boală, COVID-19 face ravagii și în județul Vaslui. De la începutul pandemiei au fost înregistrate, în județul nostru, 886 de cazuri, 98 dintre acestea fiind noi îmbolnăviri depistate în  ultimele 24 de ore.

La ora actuală sunt 228 de persoane internate în spital. Astfel, la terapie intensivă sunt șase persoane, iar în saloane sunt 222 de pacienți infectați cu COVID-19 ( 30 dintre ei sunt asimptomatici, 97 au forme ușoare, 72 au forme medii și 23  forme severe ale bolii).  Alte 54 de persoane infectate sunt izolate la domiciliu, iar în carantină sunt nu mai puțin de 190 de persoane pozitive.

Respectați regulile de distanțare socială

Respectați regulile de distanțare socială în cadrul întâlnirilor familiale și limitați la maximum orice contact direct cu alte persoane, în afara celor care fac parte din familia restrânsă!

Evitați zonele aglomerate unde sunteți expuși la contact direct și/sau interacțiune cu un număr mare de persoane, de tipul adunărilor publice, cozi, zone de trafic intens, zone de recreere, locuri de joacă!

Respectați cu strictețe regulile de igienă personală recomandate de autorități, pentru a vă proteja atât pe dumneavoastră cât și pe cei apropiați!

Apelați pentru recomandări și alte informații linia TELVERDE – 0.800.800.358. Numărul TELVERDE nu este un număr de urgență, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetățenilor.

Apelați 112 doar în caz de urgență! Informații legate de COVID -19 puteți primi și la numărul de telefon – serviciu de permanență al Direcției de Sănătate Publică Vaslui – 0770.379.448.

Vă reamintim de asemenea și linia telefonică TELVERDE – 0.800.800.165, număr la care puteţi sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID-19. (G.M.)