Un autocamion furat din Austria a fost confiscat, ieri, la Punctul de Trecere a Frontierei Albița

Ieri, 12 mai, în jurul orei 16.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control necesare trecerii frontierei, un bărbat cu dublă cetățenie, română și Republica Moldova. În vârstă de 41 de ani, bărbatul conducea un autocamion marca Man, an de fabricație 2013.

Existând suspiciuni cu privire la documentele de înmatriculare ale autocamionului, polițiștii de frontieră au efectuat verificări suplimentare. Au constatat că autocamionul figurează în bazele de date ca fiind bun căutat pentru confiscare. Semnalarea a fost  introdusă de autoritățile din Austria la data de 26 februarie 2019.

Autocamion furat din Austria, cumpărat cu 38.000 de euro

 

”Cu privire la aspectele constatate, bărbatul a declarat că a achiziţionat autocamionul în anul 2017, contra sumei de 38.000 de euro. El a mai spus  că nu are cunoștință despre faptul că autocamionul este semnalat furat sau implicat în vreun litigiu. În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări pentru săvârşirea infracţiunii de  furtiar autovehiculul, în valoare de  182.400 de lei, a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor”, a declarat Irina Mirică , purtător de cuvânt al Serviciului Teritorial al Poliției de Frontierră Albița. (N.D.)