Un bărbat cu cetățenie română și moldovenească a condus, din Marea Britanie până în România, un autocamion cu numere de înmatriculare false. Autocamionul marca Man este radiat din circulaţie de autorităţile din Marea Britanie, din data de 21 octombrie 2020. Șoferul a fost descoperit ușor de polițiștii de frontieră de la Albița.

În ziua de 8 noiembrie, în jurul orei 22.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa – I.T.P.F. Iaşi, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, C.V., cu cetăţenie română şi R. Moldova. Șoferul (45 de ani) conducea un autocamion marca Man, ce avea aplicate plăcuțe de înmatriculare caracteristice Marii Britanii.

La controlul de frontieră, existând suspiciuni cu privire la autenticitatea documentelor prezentate la control pentru autocamionul în cauză, s-a procedat la efectuarea de verificări suplimentare. În urma verificărilor s-a constatat că acesta este radiat din circulaţie de autorităţile din Marea Britanie, din 21 octombrie. Mai mult, plăcuțele cu numărul de înmatriculare sunt false.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de punerea în circulaţie sau conducerea pe drumurile publice a unui vehicul neînmatriculat și punerea în circulaţie sau conducerea pe drumurile publice a unui vehicul cu număr fals de înmatriculare. După finalizarea cercetărilor vor fi dispuse măsurile legale care se impun. (N.D.)