Un autoturism de lux (Audi Q8) în valoare de peste 380.000 de lei, căutat în Franța unde figura, de câteva ore,  în baza de date ca fiind furat, a fost identificat de polițiștii de frontieră de la Albița.

Conform unui comunicat de presă, transmis, astăzi, de Serviciul Teritorial al Poliției e Frontiră (STPF) Vaslui, mașina de lux era condusă de un bărbat  în vârstă de 35 de ani. Acesta s-a prezentat la control pentru a ieși din țară, ieri, 8 octombrie, în jurul orei șapte.

”În Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control necesare trecerii frontierei, C.G., cu cetățenie română și R.Moldova, în vârstă de 35 de ani. Bărbatul conducea un autoturism marca Audi Q8, an de fabricație 2019, înmatriculat în Franța. Existând suspiciuni cu privire la situaţia juridică a autoturismului în cauză, colegii noștri au efectuat verificări suplimentare. S-a constatat că mijlocul de transport figurează în bazele de date ca fiind bun căutat pentru confiscare. Semnalarea a fost introdusă de autoritățile din Franța, în aceeaşi zi. Cu privire la aspectele constatate, bărbatul a declarat că proprietarul de drept este o firmă de leasing din Franța și că nu avea cunoștință despre faptul că nu are dreptul să părăsească teritoriul U.E. cu maşina”, a spus Irina Mirică, purtător de cuvânt al STPF Vaslui

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză pentru săvârşirea infracţiunii de furt. Autoturismul de lux (Audi Q8), în valoare de 380.000 de lei, a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor. (N.D.)