Lucrările la viitoarea variantă de ocolire a Bârladului au intrat, treptat, în cea mai complexă etapă. Este vorba de construcția traversărilor peste calea ferată și a podurilor peste Râul Bârlad. În paralel, continuă și lucrările la amenajare a peste 20 de podețe, de pe întregul traseu al construcției.

Stadiul actual al lucrărilor a fost prezentat, zilele trecute, la locul investiției, de către reprezentanții antreprenorului și ai Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).  Aceștia au invitat petru o vizită în teren și conducerea Municipiului Bârlad, care a fost reprezentată de:
 – primarul Dumitru Boroș
 – secretarul general Cătălin Haret
 – Cezar Chiper, directorul tehnic al Primăriei Bârlad
„Lucrările de pregătire pentru construcția celor peste 20 de podețe de pe tot traseul construcției se desfășoară în paralel cu cele de la traversările peste râul Bârlad, unde acum se realizează coloanele. Continuăm și celelalte lucrări de relocare a utilităților, în special de telecomunicații, iar organizarea de șantier a avansat spre nord, până în apropierea Centrului de Afaceri și se menține în continuare completă și funcțională pentru stadiul actual”, au informat reprezentanții antreprenorului.

”Șantierul a intrat acum într-una din cele mai grele și mari faze ale sale”

Au început lucrările la Varianta de ocolire a Bârladului 2
„Colaborarea noastră și reprezentanții C.N.A.I.R. și cu antreprenorul este tot mai bună, iar ședințele de lucru organizate pe întregul traseu al viitoarei variante de ocolire au scopul de a informa asupra stadiului real al investiției și de a stabili noi coordonate de colaborare. Ne-am oferit să sprijinim cu tot ce putem acest proiect extrem de important pentru Bârlad, în limita competențelor impuse de lege și a nevoilor din teren. Vedem, în continuare, că stadiul lucrărilor de pe șantier își menține dinamica și că șantierul a intrat acum într-una din cele mai grele și mari faze ale sale, și anume traversările peste râul Bârlad și peste calea ferată”, a declarat Dumitru Boroș.
Au început lucrările la Varianta de ocolire a Bârladului 3
Primarul Bârladului a mai spus că termenele sunt respectate, cu unele excepții pentru anumite tronsoane.
”Sper ca lucrurile să se remedieze din mers, în special în zona Direcției Sanitar-Veterinare, unde, de asemenea, urmează a se desfășura lucrări de anvergură”, a subliniat primarul.
Au început lucrările la Varianta de ocolire a Bârladului 4
Reamintim că licitația organizată de C.N.A.I.R. pentru execuția lucrărilor a fost câștigată de Asocierea S.C. Tehnic Asist S.R.L – S.C. Concept Infrastrade Logistic SRL Botoșani. Proiectantul lucrării este Search Corporation SRL București.
Investiția este finanțată prin Programul Operațional Infrastructura Mare (POIM) 2014-2020. Valoarea totală a proiectului este de 186.557.576,44 lei. (N.D.)