Reunit ieri, 10 noiembrie, în ședință ordinară, noul Consiliu Local Vaslui a ales membrii comisiilor de specialitate și viceprimarii municipiului Vaslui.

Consiliul Local (CL) Vaslui este format din zece consilieri de la PSD, opt de la PNL, patru de la USR PLUS si unul de la ALDE. Chiar dacă a câștigat alegerile la nivelul municipiului Vaslui, PSD (cu zece mandate) nu a reușit să formeze o majoritate în CL. În schimb, PNL și USR PLUS au semnat un protocol de colaborare, în urma căruia dețin majoritatea mandatelor (12).

Au fost aleși viceprimarii municipiului Vaslui 2

Cele două partide (PNL și USR PLUS) s-au folosit de acest avantaj în ședința de ieri, împărțindu-și mai întâi comisiile de specialitate. Astfel, douã dintre comisii sunt conduse de consilierii PNL și douã de cei de la USR PLUS. O comisie are la conducere un președinte PNL și un secretar USR PLUS.

După formarea comisiilor de specialitate, s-a trecut la alegerea viceprimarilor, prin vot secret. Pe buletinul de vot au fost trecute propunerile celor trei partide:

  • Daniel Neacșu (PSD)
  • Cătălin Mândru (USR-PlUS)
  • Lucian Braniște (PNL)

Consilieri au avut sarcina de a bifa pe buletinul de vot două dintre cele trei nume. După numărarea voturilor au fost aleși viceprimarii  Lucian Braniște și Cătălin Mândru (12 voturi- pentru, 10- împotrivă). Pe Daniel Neacșu l-au votat 10 consilieri, 12 fiind împotrivă.

Viceprimarul Lucian Braniște îl va înlocui pe primarului Vasile Pavăl, atunci când acesta va lipsi. (C.D.)