Administrația Națională de Meteorologie(ANM) a emis, acum câteva minute,  o atenționare meteorologică de cod portocaliu.

Meteorologii au schimbat codul galben, anunțat pentru astăzi, în cod portocaliu pentru Moldova, Transilvania, Maramureș, nordul Crișanei local în Muntenia și zonele de munte. Atenționarea meteorologică este valabilă în intervalul 13 iunie, ora 15:00 – 14 iunie, ora 02:00. Fenomene vizate: cantități de apă însemnate, grindină, intensificări puternice ale vântului, vijelii

”În după-amiaza zilei de sâmbătă (13 iunie) și în prima parte a nopții de sâmbătă spre duminică (13/14 iunie), în Moldova, Transilvania, Maramureș, nordul Crișanei local în Muntenia și zonele de munte vor fi perioade cu averse torențiale, grindină de dimensiuni medii și mari, vijelii, intensificări puternice ale vântului (rafale de peste 70…80 km/h) și frecvente descărcări electrice. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși 40 l/mp și pe arii restrânse 50…80 l/mp”, informează ANM.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj prin avertizări de vreme severă imediată. (G.M.)