Prin SC GOSCOM SA, operatorul autorizat în baza Autorizației Sanitar-Veterinare nr. 111/2012, Primăria municipiului Vaslui va efectua tratamente de combatere a țânțarilor pe raza orașului.

Astfel, joi, 9 iulie, se va acționa împotriva țânțarilor:

pedestru și cu autoutilitară, între orele 04.00 – 07.00, pe malurile lacurilor, râurilor, pârâurilor și canalelor, respectiv Delea, Delea ICIL – Podul de fier, Decebal – Hușului, Anton Pann – Oltea Doamna;

cu elicopter (dezinsecție aeriană), între orele 05.00 – 08.00, pe suprafața întregului municipiu;

pedestru și cu autoutilitară, între orele 22.00 – 02.00, pe zonele destinate sportului, precum și în zona parcurilor și cimitirelor: Stadion – Sala Polivalentă, ștrand, Parc Movas, Curțile Domnești, Teatrul de Vară, Parcul Tineretului, Parcul Copou, Cimitir Eternitatea.

Acțiunea aeriană se va desfășura prin pulverizare din elicopter a soluției de insecticid Solfac Trio EC 200, produs avizat de Comisia Națională pentru Produse Biocide din cadrul Institutului Național de Sănătate Publică, nr. aviz 4600BIO/18/12.24.

Pentru lucrările efectuate pedestru și cu autoutilitara se va utiliza Cytrol 10/4 ULV, produs avizat de Comisia Națională pentru Produse Biocide din cadrul Ministerului Sănătății, nr. aviz 42009BIO/18/05.21.

În cazul în care condițiile meteorologice vor împiedica desfășurarea acestei acțiuni, perioada de efectuare a activității de dezinsecție va fi reprogramată.

”Atenționăm pe această cale crescătorii de albine și pasionații de sericicultură de pe raza municipiului Vaslui (inclusiv Gura Bustei, Bahnari, Moara Grecilor), dar și a localităților învecinate (Pușcași, Munteni) să ia măsuri de protejare, întrucât insecticidele utilizate pot fi periculoase pentru familiile de albine și viermii de mătase”, avertizează conducerea Primăriei Vaslui.