Zonele aglomerate, centrele comerciale, piețele, târgurile și terasele, din tot  județul Vaslui, au fost luate la puricat, aseară, de angajații Ministerului Afacerilor Interne. Oamenii legii au verificat dacă sunt respectate măsurile de protecție sanitară în contextul pandemiei COVID-19

Peste 170 de angajați ai Ministerului Afacerilor Interne au acționat, la nivel județean, noaptea trecută, pentru verificarea respectării măsurilor de protecție sanitară în contextul pandemiei COVID-19. Au fost vizate în mod special zonele aglomerate, centrele comerciale, piețele, târgurile și terasele.

În cadrul acțiunii au avut loc și activități preventive de informare, dar și de verificare a modului de respectare a normelor legale în vigoare pe timpul stării de alertă, în mijloacele de transport în comun.

”După primele activități desfășurate în acest sens, la nivelul județului Vaslui au fost verificate 74 de societăți comerciale (terase, piscine, etc) și legitimate peste 450 de persoane. Au fost aplicate 46 de sancțiuni contravenționale, pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, pentru participarea la activități în spații pentru care au fost instituite restricții dar și pentru abateri la regimul circulației rutiere. Acțiunile de acest gen continuă în acest week-end. Facem apel la cetățeni să respecte măsurile de protecție sanitară și de distanțare socială pentru a-și proteja propria sănătate și viață, dar și pentru a-i proteja pe toți cei din jur”, a spus Bogdan Gheorgiță, purtător de cuvânt al Inspectoratului de poliție Județean Vaslui.

Acest tip de misiuni vor fi desfășurate permanent în această perioadă

Sănătatea și siguranța cetățenilor sunt prioritare tuturor instituțiilor cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, astfel că acest tip de misiuni vor fi desfășurate permanent în această perioadă pentru a proteja oamenii și pentru a preveni răspândirea noului tip de coronavirus.

În activitățile desfășurate, aseară, sub coordonarea Instituției Prefectului – Județul Vaslui, au fost angrenați polițiști, jandarmi, polițiști de frontieră, polițiști locali, reprezentanți ai Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, inspectori ai Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorului, reprezentanți ai Direcției de Sanatate Publică, angajați ai Inspectoratului Teritorial de Muncă, reprezentanți ai Autorității Rutiere Române, dar și reprezentanți ai autorităților publice locale. (G.M.)