Peste 200 de copii, din comunele Boțești, Berezeni, Fălciu și Blăgești, s-au bucurat anticipat de darurile oferite de Crăciun, în cadrul celei de-a doua ediții a campaniei umanitare „Fii și tu un Moș Crăciun!  Pune într-o cutie, un strop de bucurie”, derulată de Asociația Empatic în parteneriat cu ziaruldevaslui.ro. Duminică, 19 decembrie, copiii au avut parte și de prezența unui MoșCrăciun surpriză, sub în fățișarea căruia s-a aflat Dumitru Buzatu, președintele Consiliului Județean Vaslui.

Duminică, 19 decembrie, Moș Crăciun, împreună cu membrii Asociației Empatic, a pornit  la drum de la primele ore ale dimineții, având ca destinație clară copiii din comunele Berezeni, Fălciu și Blăgești. Apariția moșului a stârnit senzație, dar și emoție, cei mici așteptând cu nerăbdare cadourile oferite de Moș. Acestea nu au fost deloc puține: dulciuri și jucării, dar și cutii surpriză, cu hâinuțe și încălțăminte, cu produse de igienă, jucării, cărți  și dulciuri, pregătite cu drag, potrivit vârstei fiecăruia. Și nu a fost copil pe care să îl vadă Moșul  și să nu îi ofere câte ceva.  Bucuria a fost pe măsură. La fel de mult s-au bucurat și câțiva bătrîni, singuri, cărora le-am oferit dulciuri, alimente și pachete special pregătite pentru ei. Pentru cei la care Moșul nu a ajuns au fost lăsate daruri la Primăria din fiecare localitate, urmând ca acestea să fie împărțite în zilele următoare.

Asociația Empatic Vaslui și un Moș Crăciun surpiză au adus zâmbete copiilor de pe Valea Prutului 2

„Nu vom uita de câteva familii aflate în situații dificile”

“Aceasta a fost doar una din activitățile pe care le-am derulat în luna decembrie, în cadrul celei de-a doua ediții a Campaniei „Fii și tu un Moș Crăciun!  Pune într-o cutie, un strop de bucurie”, în cadrul căreia am adus zâmbete pe chipul a peste 200 de copii. Ne-am dorit ca aceste daruri să aducă un strop din magia sărbătorilor celor cărora soarta le-a fost potrivnică. Însoțiți de prof. Carmen Trufia și de Adrian Pantea, primarul comunei Boțești am oferit pachete cu dulciuri copiilor grupului FolclorART, urmând să le îndeplinim și o parte din dorințele din scrisorile pentru Moș Crăciun. Am pregătit dulciuri și jucării pentru copiii de la două grupe de grădiniță din comuna Solești, dar și pentru copiii din comuna Deleni la care, din diverse motive, Moșul a junge mai greu. Nu vom uita de câteva familii aflate în situații dificile.

Ca și anul trecut, am avut bucuria de a-l avea alături de noi și pe Moș Crăciun! A intrat deja în tradiția Asociației noastre, ca sub hainele Moșului să se afle președintele Consiliului Județean Vaslui, Dumitru Buzatu, cel care ne-a susținut de altfel în toate acțiunile derulate până acum.

Mulțumim acestuia, dar și tuturor celor fără de care Campania noastră nu ar fi avut o asemenea amploare: , precum și tuturor celor care, din țară sau din străinătate, au pregătit cadouri pentru acești copii. New Century Com SRL, Sya Online ShopSRL, Maticor Management Consult SRL, Dolce By Vero Atelier Srl, Cozma Hair Style SRL, Beauty Nail Box și Dumitru Buzatu, Bogdan Raba,  Simona Băetu, Andreea Nistor, Irina Mariana Calinciuc Vasilica Iulia Balan,  Marius Pârciu, Livioara Bucșa, Diana Covaliu, Otilia Romascu, Mihaela Andreea Bursuc, Diana Elena Ursulescu, Ana-Maria Obreja, Mihaela Ofileanu, Horațiu Buruiană, Vlad Sacaliuc, Cătălina Poenaru, Mircea Țuțuianu, Dan Marian, Liliana Balan, Marilena Andronic, Bogdan Botezatu, Roxana Chirica, Laura Armeanu.

Mulțumiri doamnei învățătoare Anca Alice Jitaru, copiilor și părinților de la clasa a III-a C, din cadrul Școlii ”Constantin Parfene” Vaslui, doamnei Mariana Vasliu și colectivului Creșei ”Țara Piticilor” Vaslui, doamnei Cristina Lefter și cadrelor didactice de la Grădinița cu PP nr 3 Vaslui, grupului de profesori care s-au alăturat campaniei noastre, de la Liceul ”Ștefan Procopiu” Vaslui.

Nu în ultimul rând, mulțumim voluntarilor noștri, celor care zile întregi au cărat, sortat, cumpărat, împachetat: Gabriela Grigoruță, Petronela Hurdubaia, Ana-Maria Obreja, Daniela Valerica Pecheanu, Dumitru Buzatu, Vlad Ghețu, AlexandruBarbu, Radu Clătinici,Alina Vițelaru.

Tuturor, sărbători fericite, cu sănătate și liniște în suflet!” – Mihaela Zărnescu, președintele Asociației Empatic.

 

Asociația Empatic Vaslui și un Moș Crăciun surpiză au adus zâmbete copiilor de pe Valea Prutului 4
Asociația Empatic Vaslui și un Moș Crăciun surpiză au adus zâmbete copiilor de pe Valea Prutului 3