Un individ beat a provocat un scandal de proporții în zona unui spațiu comercial de pe strada Hotin, din municipiul Bârlad. După ce și-a agresat concubina, a aruncat cu pietre în oamenii care se aflau în zonă și a agresat doi polițiști sosiți la fața locului. Culmea e că victima a devenit agresivă în momentul în care polițiștii îl încătușau pe agresor.

Bărbatul, în vârstă de 50 de ani, a fost arestat ieri, însă scandalul l-a provocat în noaptea de 30 spre 31 august 2022, Poliția Municipiului Bârlad fiind sesizată, prin S.N.U.A.U. 112,  la ora 00:40.

Scandal de proporții

Individul se manifesta violent și ar fi agresat persoana care îl însoțea, o femeie de 39 de ani (concubina acestuia), din Bârlad, și ar fi aruncat ulterior cu pietre către aceasta. Totodată, ar fi încercat să lovească și ar fi aruncat cu pietre și în direcția altor martori care se aflau în zonă și care ar fi încercat să intervină între cei doi.

Acțiunile violente ale bărbatului ar fi fost întrerupte de către echipajele de poliție din cadrul Poliției Municipiului Bârlad sosite la fața locului în temeiul sesizării. Acestea au procedat la imobilizarea, încătușarea și conducerea persoanei care se manifesta violent la sediul Poliției Municipiului Bârlad, pentru dispunerea măsurilor legale.

De asemenea, întrucât în momentul sosirii organelor de poliție, femeia de 39 de ani producea larmă și adresa injurii, încercând astfel să oprească imobilizarea bărbatului, aceasta a fost, la rândul său, imobilizată și încătușată, fiind condusă la sediul Poliției Municipiului Bârlad.

Bărbatul ar fi continuat să adreseze amenințări, cu acte de violență, față de trei polițiști, totodată, agresând pe doi dintre aceștia.

În cauză, a fost sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Bârlad, care a preluat efectuarea cercetărilor sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ultraj.

În urma cercetărilor efectuate de către procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad, împreună cu polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Bârlad (delegați să efectueze acte de urmărire penală în cauză), și a probatoriului administrat, la data de 21 septembrie 2022, bărbatul cercetat a fost reținut pentru 24 de ore.

Ulterior, față de acesta, Judecătoria Bârlad a încuviințat solicitarea formulată de către  Parchetul de pe lângă Judecătoria Bârlad și a dispus măsura arestării preventive, pentru 30 de zile.

Cercetările sunt continuate de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Bârlad, în vederea stabilirii și probării întregii activități infracționale a persoanelor implicate. (C.D.)