1.840 de perechi de încălțăminte contrafăcută, pe care un basarabean a încercat să le scoată din țară, au fost confiscate, joi, la Albița.  

Joi, 1 aprilie, în jurul orei 20.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa – I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru a ieși din ţară, S.V., cu cetățenie română și R. Moldova, în vârstă de 47 de ani la volanului unui ansamblu rutier format dintr-un camion și o remorcă, ambele înmatriculate în R. Moldova. Acesta efectua un transport de grupaj de mărfuri din Turcia în Republica Moldova.

În baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amănunţit asupra mijlocului de transport şi persoanei.

Echipa comună de control, formată din poliţişti de frontieră şi lucrători vamali, a descoperit că un lot de mărfuri poartă însemnele grafice ale unor mărci înregistrate și că prezintă semne vădite de a fi contrafăcute

În total, erau 230 de baxuri de produse de încălțăminte, fiecare bax conținând opt cutii cu perechi de încălțăminte sport. Toate cele 230 de baxuri au fost reținute de către lucrătorii vamali în vederea confiscării și expertizării acestora pentru a se stabili autenticitatea și valoarea lor.

Polițiștii de frontieră efectuează cercetări în cauză sub aspectul săvârșirii infracțiunii de

  • punere în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată, pentru produse identice sau similare.