Un incendiu violent a izbucnit, astăzi, într-o anexă a unui restaurant din municipiul Bârlad, pe strada Cpt. Grigore Ignat.

Detașamentul de pompieri Bârlad a intervenit cu trei autospeciale de stingere cu apă, o ambulanță SMURD tip B2 (EPA) și echipaje specializate pentru limitarea și lichidarea unui incendiu izbucnit într-o anexă a unui restaurant din municipiul Bârlad, pe strada Cpt. Grigore Ignat.

La sosirea echipajelor de intervenție incendiul se manifesta cu violență în interiorul anexei și la o centrală termică, existând pericol de propagare la o locuință, la restaurant (în suprafață de aproximativ 400 metri pătrați) precum și la trei camioane încărcate cu cherestea. Restaurantul se afla la aproximativ doi metri de anexa aflată în flăcări.

O femeie a suferit un atac de panică, aceasta primind primele îngrijiri medicale de la paramedicii ambulanței SMURD, după care a fost transportată la Compartimentul de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Municipal „Elena Beldiman” din Bârlad.

Pompierii militari au acționat pe două sectoare de intervenție, primul, pentru limitarea și lichidarea incendiului, iar cel de-al doilea, pentru protecția bunurilor aflate în pericol.

După aproximativ două ore, incendiul a fost lichidat.

Au fost salvate bunurile imobile aflate în pericol (restaurantul și locuința), precum și camioanele încărcate cu cherestea.

Au ars aproximativ 60 metri pătrați acoperiș din tablă pe astereală din lemn,  circa 50 metri pătrați izolație termică din polistiren, o centrală termică pe lemne, toate bunurile aflate în anexa cuprinsă de incendiu, o ușă,  două ferestre, șase metri cubi lemn de foc și zece metri liniari gard din lemn.

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului este un coș de fum neizolat corespunzător față de materialele combustibile din apropiere. (C.D.)