Peste 320 de angajați ai Ministerului Afacerilor Interne au fost la datorie, în week-end, acționând la nivel județean, pentru pentru ca Paștele Catolic să fie sărbătorit în siguranță, iar prevederile legale pentru prevenirea răspândirii pandemiei de Covid – 19 să fie respectate.

Au fost derulate 19 misiuni specifice și acțiuni punctuale, în sistem integrat, fiind vizate în mod special:

  • zonele aglomerate
  • centrele comerciale
  • piețele, târgurile
  • restaurantele și terasele
  • mijloacele destinate transportului de persoane

În acest week-end au fost verificate peste 207 obiective/locații de interes, 104 mijloace de transport persoane și au fost verificate peste 400 de persoane.

Echipele de control au depistat 29 de persoane care nu au respectat măsurile de protecție individuală. Acestea au fost sancționate contravențional conform Legii nr. 55/2020, cu amenzi în cuantum de 13.750 lei. Totodată, polițiștii au depistat și 42 de persoane care nu au respectat interdicțiile privind deplasarea sau libera circulație. Acestea au fost sancționate contravențional, cu amenzi în cuantum de 7.500 lei.

În vederea prevenirii răspândirii virusului SARS-CoV-2, Inspectoratul de Politie Județean (IPJ) Vaslui și Inspectoratul de Jandarmi Județean Vaslui, cu sprijinul Instituției Prefectului – Județul Vaslui,  au intensifiat activitățile de verificare a modului în care se respectă prevederile Legii nr. 55 din 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

”Scopul forţelor de ordine care desfășoară activități de verificare nu este aplicarea de sancţiuni. Ne dorim ca toți cetățenii să conștientizeze faptul că sănătatea și viața persoanelor sunt cele mai importante, însă nu vom tolera nicio abatere a legii. Suntem şi vom fi prezenţi permanent la datorie şi aplicăm legea în litera și spiritul ei”, a spus Bogdan Gheorghiță, purtător de cuvânt al IPJ Vaslui.

Vă amintim de TELVERDE – 0800 800 165, numărul de telefon la care puteţi sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID-19. (G.M.)