Un autoturism Volkswagen Pasat s-a ciocnit violent cu o ambulanță, în această seară, pe DE 581, în raza localității Șapte Case, comuna Costești. Ambulanţa implicată în accident nu se afla în misiune şi nu avea semnalele acustice şi luminoase pornite. În cele două autovehicule se aflau trei persoane, două dintre ele fiind grav rănite. Drumul european nu a fost blocat.

Ambulanță implicată într-un accident rutier pe DE 581 2

Detașamentul de pompieri Vaslui a intervenit cu o autospecială de stingere echipată cu modul pentru descarcerare, o ambulanță SMURD tip C1 (TIM) și echipaje specializate, la un accident rutier produs pe DE 581, în raza localității Șapte Case, comuna Costești.

La fața locului accidentului a ajuns și o ambulanță aparținând SAJ Vaslui.

”La sosirea echipajelor de intervenție, au fost găsite cele două autovehicule avariate și două persoane rănite.  Victimele, ambele de sex feminin, au suferit traumatisme și ai fost transportate la Unitatea de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Județean de Urgență Vaslui”, a spus Marius Stanciu, purtător de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Podul Înalt” al Județului Vaslui.

Asistenta medicală de pe ambulanța SAJ Vaslui a fost diagnosticată cu traumatism  cranio-cerebral.

Soția conducătorului auto implicat  în accident a fost diagnosticată cu traumatism toracic.

Circumstanțele producerii acestui accident rutier sunt cercetate de instituțiile abilitate în acest sens. (C.D.)