În perioada 24 – 31 martie, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Vaslui – Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice  – au executat mai multe acțiuni polițienești pe raza județului Vaslui. Acțiunile au avut scopul de a preveni, descoperi și combate faptele ilicite de comerț, dar și a altor fapte cu impact negativ asupra siguranței cetățeanului. În acest sens au fost efectuate controale la agenții economici care își desfășoară activitatea în sfera alimentației publice și a comercializării produselor farmaceutice din mediul rural.

Polițiștii au verificat peste 520 de agenți economici și au legitimat peste 390 de persoane. În urma neregulilor constatate s-au aplicat 88 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 85.000 lei. Cele mai multe sancțiuni (24 )au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor O.U.G.  nr. 1/1999 raportate la Ordonanțele Militare privind măsurile de prevenire a răspândirii COVID-19. Alte nouă au fost aplicate pentru abateri săvârșite la Legea 12 din 1990 privind protejarea populației împotriva unor activități de producție, comerț sau prestări de servicii ilicit.

Totodată, au fost confiscate mai multe produse comercializate fără documente legale de proveniență (alcool sanitar, produse de curățenie, legume, fructe și alimente) în valoare totală de peste 4.200 lei, precum și suma de 500 lei.

Polițiștii vasluieni vor continua desfășurarea de acțiuni specifice pe raza întregului județ, în vederea prevenirii și combaterii activităților ilicite și încălcării legislației în vigoare. (N.D.)