Aflând datele inscrise pe un card, doi hoți, din Grivița, au pariat banii și au făcut cumpărături online. Indivizii au fost reținuți, ieri, pentru săvârșirea infracțiunii de efectuare de operațiuni financiare în mod fraudulos.

Polițiștii Biroului Investigații Criminale din Bârlad au probat activitatea infracțională a doi bărbați de 24 de ani, respectiv 19 ani. Ei sunt bănuiți de comiterea infracțiunii de efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos. Victima este bărbat de 29 de ani, din aceeași localitate. Valoarea prejudiciului estimat în cauză este de peste 16.000 lei.

În urma cercetărilor efectuate, polițiștii au stabilit faptul că, în perioada februarie – martie, cei doi s-au folosit de datele de identificare ale unui card bancar emis persoanei vătămate. Au efectuat peste 100 de operațiuni financiare frauduloase, pe internet. Astfel, persoanele bănuite de comiterea faptelor cercetate au efectuat plăți online către diverși comercianți, operatori pariuri sportive și operatori jocuri.

”În urma probatoriului administrat, în cursul zilei de 13 mai, polițiștii i-au reținut pe cei doi bărbați pentru o perioadă de 24 ore. Ulterior, față de aceștia, Parchetul de pe lângă Judecătoria Bârlad a dispus măsura preventivă a controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile”, a declarat Bogdan Gheorgiță, purtător de cuvânt al Inpectoratului de Poliție Județean Vaslui

Cercetările sunt continuate în vederea probării întregii activități infracționale a bărbaților. (N.D.)