Detașamentul de Pompieri Bârlad intervine cu două autospeciale de stingere cu apă și echipaje specializate pentru limitarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la o locuință din municipiul Bârlad, pe strada Cerbului.  La sosirea echipajelor de intervenție, incendiul se manifesta prin ardere generalizată și exista riscul de a se propaga la o locuință aflată la cel mult patru metri de imobilul cuprins de flăcări.
imagine de la fața locului

imagine de la fața locului

imagine de la fața locului

imagine de la fața locului

Au ars aproximativ 50 metri pătrați acoperiș din tablă pe astereală din lemn, bunuri de mobilier și uz casnic, trei uși, trei ferestre, diverse textile și documente.
„A fost salvată locuința învecinată. În casa cuprinsă de flăcări locuiau două persoane de sex feminin, ambele autoevacuându-se înainte de sosirea echipajelor de intervenție. Valoarea estimată a bunurilor distruse este de aproximativ 10.000 lei. Valoarea estimată a bunurilor salvate este de aproximativ 200.000 lei. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost determinată de jarul căzut dintr-o sobă pe un material textil (plapumă). Nu au fost victime”, a declarat Marius Stanciu purtător de cuVânt al Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență Vaslui. (F.R.)