Polițiștii din  Negrești au desfășurat, în noaptea de 5 spre 6 septembrie, o acţiune polițienească pe linia prevenirii și combaterii săvârșirii de infracțiuni pe raza de competență a Secției 6 Poliție Rurală Negrești.

În noaptea de 5/6 septembrie, în intervalul orar 20:00 și 02:00, polițiști din cadrul Poliției Orașului Negrești – Secției 6 Poliție Rurală Negrești, luptători din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale și jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Vaslui, – au desfășurat o acţiune polițienească pe raza de competență a secției, pe tronsoanele de drum cu risc rutier și criminogen ridicat din mediul rural.

Prin desfășurarea acțiunii preventiv-reactive s-a urmărit creşterea autorităţii poliţiei şi asigurarea respectării legii prin prezenţa activă a lucrătorilor, pentru prevenirea activităţii infracţionale (de natură să tulbure ordinea și liniștea publică) şi creşterea vizibilităţii elementului poliţienesc în zonele cu risc criminogen ridicat, vizând, cu precădere, depistarea şi sancţionarea conducătorilor de vehicule cu tracţiune animală şi a bicicliştilor care nu respectă normele la regimul rutier. De asemenea, s-a avut în vedere depistarea conducătorilor de vehicule care conduc sub influenţa băuturilor alcoolice, acest tip de abateri reprezentând, în mediul rural, principalele cauze generatoare de accidente rutiere cu victime omeneşti.

Amenzi de peste 8.100 de lei

Cu ocazia activităților desfășurate, au fost verificate peste 30 de vehicule și legitimate peste 50 de persoane.  De asemenea, polițiștii au aplicat un număr de 11 sancțiuni contravenționale, toate pentru încălcări ale O.U.G. nr. 195/2002 (privind circulația pe drumurile publice), în valoare totală de peste 8.100 de lei.

Totodată, cu ocazia acțiunii, au fost reținute două permise de conducere (conducerea sub influența alcoolului) și a fost constatată și o infracțiune (conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice) .

       Exemplificăm :

În data de 5 septembrie a.c., ora 20.35, a fost depistat un bărbat de 27 de ani, din comuna Todirești, județul Vaslui, care se deplasa pe drumul național DN15D, pe raza comunei Todirești, la volanul unui autovehicul înmatriculat în județul Vaslui. Testarea bărbatului cu aparatul alcooltest a indicat o valoare de 0,80 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care acesta a fost condus la Serviciul Județean de Medicină Legală Vaslui, unde i-au fost recoltate mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de ”conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice”.

**

De asemenea, la ora 00.10, pe raza satului Băcești, județul Vaslui, au fost depistați doi bărbați domiciliați în comuna Băcești, respectiv comuna Dumești, care transportau, cu ajutorul unui vehicul tractat de două cabaline, un număr de 16 piese de lemn (esenţă cireş, fag și carpen), fără a deţine aviz de însoţire a materialului lemnos.

Cantitatea de material lemnos a fost lăsată în custodie Ocolului Silvic Băceşti, urmând ca lucrătorii din cadrul ocolului silvic să stabilească cu exactitate cantitatea de material lemnos depistat şi valoarea acestuia, pentru a se putea efectua încadrarea juridică corectă a faptei și dispunerea măsurilor legale. (N.D.)