Un accident mortal a avut loc, astăzi, în localitatea Mărășești, comuna Voinești. Un autoturism a lovit puternic o cărută în care se aflau un copil de 12 ani și mama acestuia. In urma impactului, băiatul a intrat în stop cardio-respirator.

Până la sosirea echipajelor de intervenție, manevrele de resuscitare au fost efectuate de polițiști,  cei care au ajuns primii la accident.

Detașamentul de pompieri Bârlad a trimis la fața locului  o ambulanță SMURD tip B2 (EPA).

La intervenție s -a deplasat și o ambulanță încadrată de un medic, ambulanță aparținând SAJ Vaslui

Potrivit Serviciului de Ambulanță Județean (SAJ) Vaslui copilul a fost găsit în stop cardio-respirator.

„Victima este un băiat de 12 ani care a fost găsit în stop cardiorespirator cu traumatisme severe cranian și toracic. S-au efectuat manevre de resuscitare cardio-pulmonara timp de 60 de minute dar fără răspuns favorabil. A fost declarat decesul”, a declarat Dan Ungureanu, purtător de cuvânt al SAJ Vaslui.

„Din primele informații, în accident sunt implicate un autoturism și o căruță. În căruță erau două persoane (o femeie și un copil care se află în stare de inconștiență. După mai bine de o oră aplicare a manevrelor de resuscitare de către paramedici și personalul ambulanței SAJ Vaslui, medicul de pe ambulanță a fost nevoit să declare decesul băiatului în vârstă de 13 ani. Mama victimei a primit asistență medicală în ambulanța SMURD,  dar refuză transportul la o unitate medicală. Conducătorul auto a fost evaluat medical, însă nu au fost probleme”, a declarat Marius Stanciu, purtător de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Vaslui.

Circumstanțele producerii acestui accident sunt cercetate de instituțiile abilitate în acest sens. (C.D.)