Un accident groaznic a avut loc, ieri, 7 august, pe strada Racova din Vaslui. Un individ, fără permis de conducere, a furat o mașină, s-a urcat la volan și dus a fost. La un moment dat, în zona Școlii Generale nr. 1 Vaslui, soferul a pierdut controlul direcției de mers, a pătruns pe trotuarul din partea stângă a străzii şi a acroșat o femeie și două fete minore care stăteau sprijinite de de un gard.

La fața locului, au ajuns pompierii vasluieni cu două autospeciale cu module pentru descarcerare,  o ambulanță tip C1 (TIM) și polițiștii rutieri.

”Din accident a rezultat vătămarea gravă a unei femei de aproximativ 65 ani, precum și rănirea altor două persoane de sex feminin, minore. Victima aflată în stare gravă a fost transportată la Unitatea de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Județean de Urgență Vaslui, urmând a fi transferată cu elicopterul la o unitate medicală specializată din municipiul Iași ”, a spus Marius Stanciu, purtător de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Vaslui.

Cercetările privind circumstanțele și cauzele producerii acestui accident rutier au fost efectuate de instituțiile abilitate în acest sens

În urma cercetărilor efectuate, polițiștii rutieri vasluieni au stabilit că pe 7 august, ora 14:50, bărbatul de 33 de ani s-a urcat la volanul unui autoturism înmatriculat în județul Vaslui, fără a avea acordul proprietarului și fără a deține permis de conducere. Acesta a condus pe strada Racova din municipiul Vaslui, către strada Libertății. În zona Școlii Generale nr. 1 Vaslui,  a pierdut controlul direcției de mers, a pătruns pe trotuarul din partea stângă a străzii. A acroșat trei pietoni care stăteau sprijiniți de fundația de beton a unui gard împrejmuitor.

În urma impactului, o femeie de 66 de ani din municipiul Vaslui a fost vătămată grav. A fost  transportată la o unitate medicală din  județul Iași. Femeia a decedat în aceeași seară. Celelalte două fete, în vârstă de 11, respectiv 14 ani, au fost transportate la Spitalul Județean de Urgență Vaslui. Ele au beneficiat de asistență medicală, fără a fi necesară internarea.

În urma probatoriului administrat, polițiștii l-au reținut, pentru o perioadă de 24 ore, pe autorul acidentului de pe strada Racova.  În cursul zilei de ast[zi, acesta  a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Vaslui pentru luarea unei măsuri preventive.

Cercetările sunt continuate de către polițiști, în vederea probării întregii activități infracționale a bărbatului.

Articole asemănătoare:   Accident la Muntenii de jos. Trei mașini s-au ciocnit (video)  

                                        Accident rutier în Bârlad. O femeie este transportată la spital