În această dimineață, în localitatea Zorleni, șoferul unui autoturism Mercedes a pierdut controlul asupra direcției de mers, a intrat pe contrasens și s-a  lovit de un autocamion de mare tonaj. Impactul a fost atât de puternic, încât pasagera aflată pe scaunul de lângă șofer, a rămas încarcerată.

Accidentul a avut loc în centrul localității Zorleni. Detașamentul de pompieri Bârlad a trimis la fața locului două autospeciale (o autospecială de stingere cu apă și o autospecială pentru descarcerare) și echipaje specializate.

Accident în Zorleni. Un Mercedes a intrat într-un autocamion 3

În accident au fost implicate un autocamion de mare tonaj și un autoturism Mercedes. În mașină se aflau două persoane, conducătorul auto și o pasageră.

La fața locului a fost deplasată și o ambulanță tip B aparținând SAJ Vaslui, substația Bârlad.

Accident în Zorleni. Un Mercedes a intrat într-un autocamion 2

”La sosirea echipajelor de intervenție, în autoturism a fost găsită o persoană încarcerată. După descarcerare, victima, o persoană de sex feminin în vârstă de 19 ani, a fost predată către echipajul ambulanței SAJ Vaslui, aceasta fiind diagnosticată primar cu politraumatisme în urma unui accident rutier. Victima a fost transportată în stare de conștiență la Compartimentul de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Municipal Bârlad. Victima era extrem de agitată”, a spus Marius Stanciu, purtător de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Vaslui.

”Victima de la Zorleni, are 19 ani, este conștientă, prezintă un traumatism craniofacial cu plăgi la nivelul frunții. A fost transportată de o ambulanță SAJ la Spitalul Bârlad”, a declarat dr. Dan Ungureanu, purtător de cuvânt al Serviciului de Ambulanță Județean (SAJ)Vaslui

După operațiunea de descarcerare, pompierii bârlădeni au asigurat măsurile PSI specifice, au îndepărtat bornele bateriilor, au curățat și spălat carosabilul.

Cauzele și circumstanțele producerii acestui accident rutier sunt cercetate de instituțiile abilitate în acest sens. (C.D.)