Ieri, un bărbat din Republica Moldova a trecut fraudulos frontiera de stat pentru a munci în România. Moldoveanul a traversat râul Prut înot. Polițiștii de frontieră l-au prins pe raza localității Vetrișoaia.

Ieri 18 septembrie, în jurul orei 08.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Berezeni au fost informați telefonic de o persoană de sprijin că la intrarea în localitatea de frontieră Vetrișoaia dinspre partea de est a observat o persoană de sex masculin care nu-și justifică prezența în zonă.

”În cel mai scurt timp, colegii noștri s-au deplasat în zonă şi au reținut persoana în cauză. Bărbatul a fost condus la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră Berezeni în vederea stabilirii identităţii şi continuării cercetărilor. În urma verificărilor efectuate, polițiștii de frontieră au stabilit că acesta (S.V.) este din Republica Moldova, are 39 de ani şi că a traversat râul Prut înot,  încercând să intre ilegal în România, întrucât dorea să-şi găsească un loc de muncă”, a spus Irina Mirică, purtător de cuvânt al Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Vaslui

În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, la finalizare urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.

În baza Acordului de Readmisie, moldoveanul a fost predat autorităţilor de frontieră din Republica Moldova în vederea continuării cercetărilor. (G.M.)