Astăzi a debutat ediția a 26-a a Festivalului Umorului ”Constantin Tănase”. Startul a fost dat la Centrul de Afaceri Vaslui, cu manifestarea „Tănase 50 – Jubileul festivalului”, ținând cont că se împlinesc 50 de ani de la prima ediție, cea din 1970.

Avem trei zile pline, cu expoziții de caricatură, lansări de carte, premieri în cadrul Salonul Internațional de Caricatură și cel al concursului de literatură umoristică, precum și piese de teatru pe o scenă amplasată în centrul Vasluiului.

Tot în acest cadrul a fost lansat albumul jubiliar „Spiritul Tănase la Vaslui. Jurnal de Festival (1970-2020)” și a fost vernisată expoziţia „RETRO 50 – Premiile Salonului de Caricatură, 1970-2020”.

”Vreau să vă gândiți la ce parcurs a avut acest festival, ajuns la 50 de ani de la inițierea sa, de la prima perioadă de glorie pe care a avut-o, cu figuri mari care au fost prezente la acest festival, starea în care a ajuns, când la prima ediție sala era populată de elevi, care jucau propria piesă, în timp ce pe scenă se produceau artiștii consacrați, până la această stare de acum, când festivalul este un moment important în viața Vasluiului, un moment cultural important, care probabil va marca multă vreme de acum înainte, poate pentru totdeauna, viața orașului, a județului. Va fi un prilej de destindere, de bucurie și haz, pentru toți cei prezenți în cadrul manifestărilor inițiate”, a spus președintele CJ Vaslui, Dumitru Buzatu.

Organizatorii Festivalului Umorului ”Constantin Tănase sunt: