Un individ de 52 de ani  a furat un telefon mobil lăsat nesupravegheat pe o masă dintr-un bar din muncipiul Huși. Nu după mult timp, telefonul a fost recuperat și predat persoanei vătămate, iar bărbatul a fost reținut de polițiști.

Polițiștii Biroului de Investigații Criminale al Poliției Municipiului Huși au probat activitatea infracțională a bărbatului în vârstă de 52 de ani, din municipiul Huși, județul Vaslui. Acesta este bănuit de comiterea infracțiunii de furt calificat.

În urma cercetărilor efectuate, polițiștii au stabilit că la data de 15 noiembrie a.c., în jurul orei 22:00, bărbatul bănuit ar fi sustras un telefon mobil. Partea vătămată lăsase telefonul nesupravegheat, pe o masă din incinta unui bar din municipiul Huși.

Nu după mult timp hoțul a fost prins.

Prejudiciul cauzat, în valoare de 1100 de lei, a fost recuperat și predat persoanei vătămate.

În urma probatoriului administrat, poliţiştii l-au reținut pe individ pentru o perioadă de 24 de ore. În cursul zilei de ieri a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Vaslui, pentru dispunerea unei măsuri preventive.

Cercetările sunt continuate de către polițiști, în vederea probării întregii activități infracționale a bărbatului. Dacă va fi demonstrată vinovăția, individul riscă, potrivit Codului Penal, între trei și zece ani de închisoare. (N.D.)