Un tânăr de 24 de ani a căzut, astăzi, într-un siloz de la o înălțime de 15 metri. De parcă n-ar fi fost de ajuns peste victimă a căzut și un motor, cu o greutate de aproximativ 25 kilograme. După aproximativ o oră, victima fost scoasă la suprafață. Timp de 55 de minute s-au făcut manevre de resuscitare, însă tânărul a decedat.

Accidentul de muncă s-a produs, astăzi,  în jurul orei 16, în comuna roșiești. La fața locului au ajuns pompierii și o ambulanță.

”Detașamentul de pompieri Vaslui a intervenit cu trei autospeciale și echipaje specializate pentru degajarea unei persoane de sex masculin căzute într-un siloz de cereale tip FNC, în localitatea Gara Roșiești, comuna Roșiești. La sosirea echipajelor de intervenție, victima era căzută în gol aproximativ 15 metri. Peste victimă căzuse și un motor, cu o greutate de aproximativ 25 kilograme. După aproximativ o oră, victima în vârstă de 24 ani a putut fi scoasă la suprafață. Aceasta prezenta multiple traumatisme la nivelul, capului, membrelor superioare, toracelui, bazinului și membrelor inferioare. Echipajul ambulanței tip C1 (TIM) a început manevrele de resuscitare. După aproximativ 55 minute, medicul de pe ambulanța TIM a fost nevoit să declare decesul victimei”, a spus Marius Stanciu, purtător de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Vaslui.

Circumstanțele producerii acestui accident, precum și cauzele decesului sunt cercetate de specialiștii instituțiilor abilitate în acest sens. (G.M.)