Un vasluian a fost prins în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa cu 50 de kilograme de aromă pentru narghilea, ascunse într-o ladă cu nisip. Întreaga cantitate ce urma a fi introdusă ilegal în ţară, a fost confiscată, iar vasluianul a fost amendat cu 10.000 de lei.

Potrivit informațiilor furnizate de purtătorul de cuvânt al Serviciului Teritorial al Poliției e Frontieră Vaslui, Irina Mirică, bărbatul are 28 de ani.

Acesta a ajuns la Albiţa, pe sensul de intrare în țară, vineri, în jurul orei 12.30. conducând un autocamion Renault, înmatriculat în R. Moldova.

”În data de 13 noiembrie, în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa – I.T.P.F. Iaşi, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, cetăţeanul român B. C. , în vârstă de 28 de ani, domiciliat pe raza judeţului Vaslui. În baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amănunţit asupra mijlocului de transport”, a spus Irina Mirică.

Echipa comună de control a descoperit 50 de pachete cu aromă pentru narghilea, cântărind un kilogram fiecare. Întreaga cantitate era ascunsă, în scopul sustragerii de la controlul vamal, într-o ladă cu nisip.

50 de kilograme de aromă pentru narghilea, ascunse în nisip 2

Conform prevederilor legale, a fost luată măsura reţinerii produselor accizabile descoperite, în valoare totală de 7.500 de lei. Totodată barbatul a fost sancționat cu amendă în valoare de 10.000 de lei. (G.M.)