Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Vaslui are în dotare 38 de autospeciale noi ce vor fi folosite în activitățile operative. 13 dintre ele sunt Dacia Duster, iar 25 sunt Dacia Logan. Acestea din urmă sunt compartimentate special și destinate activităților de transport reținuți sau arestați preventiv. Sunt prevăzute cu perete despărțitor al celor două compartimente (șofer și pasagerul din dreapta, pe de o parte și cei transportați, pe de alta) rezistent și etanș.

Încă de săptămâna trecută, 24 de mașini noi Dacia Logan au fost distribuite posturilor de poliție rurală din județul Vaslui și unul către Poliția Transporturi Feroviare. Mașinile sunt compartimentate special și destinate activităților de transport reținuți sau arestați preventiv. Mai precis, sunt prevăzute cu perete despărțitor  ranforsat, rezistent, etanș. Bancheta din spate este realizată din materiale rezistente la șocuri.  Geamurile laterale și luneta sunt acoperite cu folie, care nu permite vizibilitatea din exterior în compartimentul pentru reținuți.

De asemenea, încă 13 autospeciale noi Dacia Duster îmbunătățesc parcul auto al IPJ Vaslui. Nouă dintre acestea fiind distribuite către fiecare aparat al secției, respectiv către un post de poliție rural, iar patru autovehicule vor servi polițiștilor din cadrul Serviciului Rutier, în vederea asigurării misiunilor specifice.

Întregul efort de îmbunătățire a mobilității Poliției Române are ca beneficiar final cetățenii, astfel încât întreaga comunitate să poată beneficia de un plus de siguranță și de un serviciu polițienesc de calitate sporită.(N.D.)