Dorind să lucreaze în UE ca șofer profesionist, un moldovean a plătit 2.000 de euro pentru un permis de conducere fals. La Albița i s-a înfundat. 

Astăzi, 18 noiembrie, în jurul orei 01.20, în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa – I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru a intra în ţară, pasager într-un microbuz, un cetăţean din Republica Moldova, în vârstă de 35 de ani.

În baza profilului de risc, polițiștii de frontieră și lucrătorii vamali au efectuat un control amănunţit asupra vehiculului și persoanei. Au descoperit în bagajele personale ale bărbatului un permis de conducere similar celor eliberate de autorităţile din Republica Moldova, având imprimate datele și fotografia proprii.

Cu ocazia verificărilor specifice, polițiștii de frontieră au stabilit că documentul în cauză nu îndeplineşte condițiile de formă și fond ale unuia autentic, fiind fals.

„Cu privire la aspectele constatate, bărbatul a declarat că este posesor de permis de conducere valabil pentru categoria “B”, dar pentru că avea nevoie de un permis de conducere care să-i dea posibilitatea să lucreze ca şofer profesionist în state membre ale Uniunii Europene, a procurat permisul de conducere descoperit la controlul de frontieră, prin intermediul unui concetăţean, contra sumei de 2.000 de euro„, a spus Irina Mirică, purtător de cuvânt al Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Vaslui.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză sub aspectul săvârşirii infracţiunii de fals material în înscrisuri oficiale. (C.D.)