100 de euro pentru o carte de identitate românească falsă, atât a plătit un moldoveam pentru a procura actul de identitate cu însemnele autorităților române cu ajutorul căruia a circulat în Uniunea Europeană.

Moldoveanul (D.A.), care a ajuns în Uniunea Europeană folosindu-se de o carte de identitate românească falsă, se întorcea din Germania, fiind pasager într-un microbuz. Polițiștii de frontieră de la Albița a găsit documentul fals.

”Astăzi, 5 august, în jurul orei 00.10, în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa, s-a prezentat pentru a ieşi din ţară, pasager într-un microbuz care circula pe ruta Germania – Republica Moldova, cetățeanul moldovean D.A., în vârstă de 26 de ani. La controlul de frontieră, în momentul solicitării documentelor de identitate, colegul nostru a observat, ascunsă în portmoneul lui D.A., o carte de identitate cu însemnele autorităţilor române, având  imprimată fotografia acestuia. Cu ocazia verificărilor specifice efectuate, polițiștii de frontieră au stabilit că documentul în cauză nu îndeplineşte condițiile de formă și fond ale unuia autentic, fiind fals”, a declarat Irina Mirică, purtător de cuvânt al Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Vaslui

Cu privire la cele constatate, tânărul a declarat că a procurat cartea de identitate prin intermediul unui concetăţean, contra sumei de 100 de euro, cu scopul de a o folosi pe teritoriul Germaniei, în vederea găsirii unui loc de muncă.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de complicitate la fals material în înscrisuri oficiale. (N.D.)

Citește și  Ecuadorian cu carte de identitate falsă, depistat la Albița