Stanciu Vasile din Satul Nou (Muntenii de Sus) județul Vaslui, este dat în urmărire generală pentru viol.

Pe numele acestuia, acum cinci zile, mai exact pe 4 iunie 2020, Judecătoria Vaslui a emis mandat de arestare preventivă, pentru o perioadă de 30 de zile, pentru săvârșirea infracțiunii de viol.

Infracțiunea, care i-a adus mandatul de arestare, a avut loc pe 29 septembrie 2019. În acea zi, Vasile Stanciu, a cărui poreclă este Ganu, s-a întâlnit cu un amic de-al său și cu fiica acestuia de 12 ani, la Târgul de Toamnă din Vaslui. Au consumat băuturi alcoolice, iar spre seară cei doi bărbați și fetița au plecat spre locuința lui Stanciu.

Ajunși la destinație cei doi au stat ”la un șpriț” până noaptea târziu, iar la un moment dat tatăl fetei a ieșit din casă pentru a merge la wc-ul din fundul curții. Imediat după ce partenerul de pahar a ieșit din casă, Stanciu a închis ușa pe dinăuntru și s-a năpustit asupra fetei.

Auzind țipetele copilei, tatăl fetei a încercat să intre în casă, dar n-a reușit. În cele din urmă biata fată a scapat de agresor, a deschis ușa și a sărit plângând în brațele tatălui ei. Acesta nu a stat pe gânduri și a sunat la 112. Văzând că amicul său sună la poliție,  Stanciu a rupt-o la fugă. De atunci nimeni nu mai știe nimic de el.

”Inițial a fost cercetat pentru lipsire de libertate și agresiune, ulterior a fost schimbată încadrarea juridică. Pe numele lui a fost emis mandat de arestare pentru săvârșirea infracțiunii de viol”, ne-a declarat Bogdan Gheorghiță, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ)Vaslui.

Vasile Stanciu, spărgător de locuințe

Precizăm că Vasile Stanciu este și spărgător de locuințe. Cele mai multe spargeri le-a dat în Elveția, acum cinci ani de zile. Infractorul supraveghea o locuință până când nu mai rămânea nimeni în ea, apoi dezactiva camerele de supraveghere și eventual alarma, intra și lua tot ce era mai de preț în casă. De obicei lua bani, bijuterii și electrocasnice. În total a furat bunuri în valoare de circa 150.000 de euro.

Individul își făcea selfie în fiecare locuință pe care o prăda, pentru a păstra pozele ca amintire. La una dintre spargeri, infractorul și-a uitat telefonul, cu care se fotografia, în locuința pe care tocmai o prădase. Așa se face că polițiștii elvețieni au aflat unde și câte spargeri a dat Stanciu. În consecință autoritățile elvețiene au emis pe numele acestuia un mandat european de arestare.

Stanciu Vasile este născut pe 1 ianuarie 1979 și are domiciliul în Satul Nou, județul Vaslui. Dacă-l vedeți, sunați cu cea mai mare plăcere la 112 (G.M.)