Concursul de filme de scurt metraj cu tematică anticorupție intitulat ”România fără corupție” este organizat Direcţia Generală Anticorupție (DGA). Premiile sunt în valoare de 2.000 de euro, pentru fiecare secțiune.

În perioada august 2020 – decembrie 2021, DGA, în parteneriat cu Asociaţia Pro Democraţia şi cu sprijinul financiar al Fundaţiei Hanns Seidel România vor derula Proiectul #Integritate 2020. Proiectul ce are ca obiectiv implicarea cetăţenilor şi a funcţionarilor publici în lupta împotriva corupţiei.

Publicul ţintă este format din cetăţenii români, care au împlinit vârsta de 16 ani. Pot participa elevi de liceu, studenţi, angajaţii M.A.I. și funcționari publici. Concusul este organizat pe două secțiuni: amatori și profesioniști.

Proiectul își propune să contribuie la o mai bună înțelegere a fenomenului și consecințelor faptelor de corupție prin informarea, educerea și conștientizarea cetățenilor și a funcționarilor publici folosind mesajele educative din filmele de scurt metraj având ca subiect corupție și/sau efectele acesteia.

Înscrierea la concurs se realizează în perioada 1 octombrie – 20 noiembrie 2020, ora 23.59, prin completarea formularului on-line de pe site-ul ROfaraCoruptie.ro.

Juriul este format din specialişti, reprezentanţi ai Asociației Pro Democrația, ai DGA și ai Fundației Hanns Seidel România.

Juriul va stabili filmele câştigătoare care vor fi premiate la 9 decembrie , în cadrul Galei Integrității, cu prilejul sărbătoririi Zilei Internaționale Anticorupție.

Filme de scurt metraj cu tema ”România fără corupție” – premii acordate de Auchan România

Premiile, în valoare de 2.000 euro, pentru fiecare secţiune, vor fi acordate cu sprijinul sponsorului proiectului Auchan România.

  • Locul I – 500 euro
  • locul II – 300 euro
  • locul III – 200 euro

Câştigătorilor locurilor întâi le va fi asigurată participarea gratuită la ediţia din 2021 a Festivalului Internațional de Film Transilvania.

Menționăm faptul că materialele de promovare în format electronic se regăsesc pe link-ul https://rofaracoruptie.ro/mass-media/galerie-video-rofaracoruptie/ (N.D.)