Percheziții domiciliare la Murgeni. Sunt căutați rromii care s-au luat la bătaie, pe 5 iunie, în centrul orașului folosind săbii, pistoale cu bile de cauciuc, bâte și topoare.

În această dimineață, polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad, efectuează peste 20 de percheziții domiciliare la adrese de pe raza orașului Murgeni, județul Vaslui.

Polițiștii pun în aplicare mai multe mandate de percheziție domiciliară pe raza localității Murgeni, județul Vaslui, la persoane bănuite de comiterea mai multor infracțiuni.

În cauza în care au fost dispuse perchezițiile domiciliare se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „tulburarea ordinii și liniştii publice”, „lovire sau alte violenţe”,”uz de armă fără drept” și „distrugere”. Ancheta este în curs de desfășurare, fiind efectuate cercetări în vederea stabilirii și probării întregii activități infracționale a tuturor persoanelor implicate

Acțiunea se desfășoară cu sprijinul Direcției Operațiuni Speciale, Inspectoratului de Jandarmi Județean Vaslui, Grupării Mobile de Jandarmi Bacău și Serviciilor pentru Acțiuni Speciale Iași, Neamț, Bacău, Vrancea și Galați.

Amintim că scandalul  de atunci a pornit de la o neînțelegere legată de distrugerea unei mașini. Cel cu mașina distrusă a fost acostat în timp ce o ducea în service și a fost luat la bătaie. Ulterior, au intervenit mai mulți rromi atât în apărarea, cât și împotriva victimei.

Trei zile mai târziu oraşul Murgeni a fost declarată zonă specială de siguranţă publică.

Citește și  Murgeni, zonă specială de siguranţă publică. S-au suplimentat forţele de ordine