Școala va începe  în 70 de localități din județul Vaslui cu prezența fizică a elevilor la cursuri. În celelalte 16 localități  vor fi prezenți fizic la școală doar preşcolarii, elevii din clasele 0-4 şi elevii din anii terminali.

Inspectoratul Școlar Județean Vaslui a publicat astăzi, incidența cumulată a îmbolnăvirilor cu COVID-19, în ultimele 14 zile. Majoritatea localităților din județul nostru sunt în scenariu verde, ceea ce înseamnă prezența fizică a elevilor la cursuri.

Din cele 86 de localități din județul Vaslui, 16 localități sunt în scenariu Galben. Vorbim despre municipiile  Vaslui și Bârlad și localitățile Vutcani, Tanacu, Dumești, Munteni de Jos, Munteni de Sus, Bogdănești, Laza, Oltenești, Grivița, Deleni, Pogonești, Ivănești, Negrești și Fălciu. În aceste localități școala va începe cu prezența fizică a preşcolarilor, a elevilor din clasele 0-4 şi a elevii din anii terminali. Restul claselor vor face ore online, însă vor merge şi la şcoală, prin rotaţie.

Celelalte 70 de localități din județiul Vaslui sunt în scenariu verde. Ceea ce înseamnă că toţi copiii vor fi prezenți la şcoală. Prezența este obligatorie, nu opţională.

Rata incidenței îmbolnăvirilor cu COVID-19 din fiecare localitate din județul Vaslui se regăsește în tabelul de mai jos.

Scenariul verde

Scenariul verde se aplică în cazul în care mai puţin de o persoană la mia de locuitori este depistată cu COVID-19, în ultimele 14 zile.

În cazul scenariului verde, toţi copiii vor fi prezenți la şcoală. Prezența este obligatorie, nu opţională.

Scenariul galben

Scenariul galben, (risc mediu), se pune în practică dacă, în ultimele 14 zile sunt confirmate cu COVID-19 între una și trei persoane la mia de locuitori.

În acest caz, prioritate să meargă la şcoală vor avea preşcolarii, elevii din clasele 0-4, dar şi elevii din anii terminali.

Restul claselor vor face ore online, însă vor merge şi la şcoală, prin rotaţie.

Scenariul roşu

Scenariul roşu, considerat de avarie, înseamnă că într-o localitate sunt mai mult de trei persoane depistate pozitiv la mia de locuitori în ultimele 14 zile.

În acest caz, şcoala se închide de tot, iar orele se vor face online.

Scenariile se vor actualiza permanent, în funcţie de situaţia epidemiologică locală.  (N.D.)