Șapte elevi din Vaslui și Bârlad vor reprezenta județul la olimpiada națională de informatică. În urma rezultatelor obținute la faza județeană s-au calificat la faza națională următorii elevi: Alin Sava de la Liceul “Emil Racoviță” Vaslui, Radu Filipescu de la Liceul “Mihail Kogălniceanu” (LMK) Vaslui, Cosmin Cătălin Grigoriu de la  LMK Vaslui, George Cosma de la Colegiul Național “Gheorge Roșca Codreanu” Bârlad,  Tudor George Dorobăț de la Colegiul Național “Gheorghe Roșca Codreanu” Bârlad, Andrei Puică de la Școala “Mihai Eminescu” Vaslui și Ionuț Cristian Toma de la Școala “Constantin Parfene” Vaslui.

Cei șapte informaticieni de elită au fost pregătiți de profesorii: Dan Pracsiu, Florica Ciurescu, Vlad Nicu, Bogdan Mocanu, Ion Grădinaru, Mircea Trifan, Andrei Chiriac și Gabriela Ursu.

Teoretic etapa națională pentru elevii de gimnaziu este programată în perioada 31 martie-4 aprilie, la Galați, iar pentru cei de liceu, în perioada 6-11 aprilie, la Cluj Napoca. Rămâne de văzut dacă etapa națională va fi reprogramată . (D.D.)